Αστικά λεωφορεία: το άκουσα κι αυτό!  

Posted by: Maria in

Σήμερα ήταν μέρα πληρωμών. Σημείωσα σ'ένα χαρτάκι μάλιστα -για να μην τα ξεχάσω- τον ποδαρόδρομο που θα έριχνα και που θα έκανα τις επισκέψεις μου. Περιοδεία κανονική! Με την ψιλοτάκουνη μπότα δεν έλεγε βεβαίως να ξεκινήσω να την κάνω με τα πόδια. Αποφάσισα λοιπόν να πάρω το αστικό, όπως κάνω πάντα! Περίμενα αρκετή ώρα ώσπου φάνηκε. Μπαίνω μέσα και την στιγμή που μου κόβει το εισητήριο ο οδηγός, μου λέει:
- Γιατί δεν κάνατε νόημα;
- Τι νόημα να κάνω; τον ρωτώ με απορία.
- Μπορεί να μην σταματούσα. Παρακάτω που περίμεναν στην στάση δεν ανέβηκαν.
Τι άλλου θα ακούσω. Έδειξα ψυχραιμία, γιατί κι ορισμένοι οδηγοί στα αστικά είναι ..."στον γάϊδαρο καβάλα" για να μην πω τίποτε χειρότερο.
- Απ'την στιγμή που βλέπεις άνθρωπο σε στάση και περιμένει είσαι υποχρεωμένος να σταματήσεις.
Του λέω και πηγαίνω και κάθομαι.
Νόημα ξέρω κάνουμε στα ταξί και νόημα στα αστικά κάνουμε όποτε δεν θέλουμε να μπούμε ώστε να μην σταματήσει, όχι όμως όταν πρόκειτε να ανεβούμε. Άντε τώρα... μην πω τίποτε χειρότερο! Αν δεν γουστάρετε να εξυπηρετήσετε τον κόσμο να το κλείσετε το μαγαζάκι! Είχαμε τους ηλικιωμένους οδηγούς μες την γκρίνια και την παρατήρηση, έχουμε τώρα και τους νεώτερους!

This entry was posted on Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2009 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

2 μας κρυφάκουσαν!

Στην Αθήνα αν δεν κάνεις νόημα παίζει να περιμένεις μέρες...

Νο νόημα- Νο bus!!

Να κάτι τέτοιες πρωτευουσιάνικες συνήθειες μας έφαγαν κι εμάς εδώ πέρα! Όπως και να'χει όμως με το αστικό εξυπηρετούμαι από μικρή και ποτέ μα ποτέ δεν έτυχε να μου πουν κάτι τέτοιο και οι φορές που έκανα ή κάνω νόημα σε λεωφορείο είναι μόνο στην περίπτωση που βλέπω ότι δεν προλαβαίνω να πάω στην στάση και μόνο τότε.

Δημοσίευση σχολίου