Θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας 2009  

Posted by: Maria in



Ένα διαφορετικό καρναβάλι που αν ληφθεί σοβαρά θα γίνει θεσμός για κάθε χρόνο. Το Θαλασσινό Καρναβάλι 2009 που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλκιδέων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, που παρά τα αρνητικά σημεία του, εντύπωσιασε τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας. Και του χρόνου!



Το ρυμουλκό που ήταν αραγμένο πριν την έναρξη του καρναβαλιού, στην προβλήτα, ήταν ο "πρωταγωνιστής" που "χαβανέζες" με τα λικνίσματά τους παρέσυραν τόσο το πλοιάριο όσο και τον κόσμο στην μαγεία του καρναβαλιού! Δυστυχώς δεν γινόταν να είναι πιο λαμπερές οι φωτογραφίες ώστε να φανούν όλοι όσοι συμμετείχαν, μιας και το καρναβάλι άρχισε το σούρουπο!



"Πειρατές" ξεχύνονται στον Ευβοϊκό και τον κατακτούν με την δύναμη τους (σημαντική ήταν η συμμετοχή των ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ του ΝΟΧ).



Οι ερασιτέχνες ψαράδες ήταν ένα πραγματικό στολίδι με τις αποκριάτικα στολισμένες βάρκες τους να ανεβοκατεβαίνουν τον Ευβοϊκό!



Την στιγμή που απ'τα κάγκελα της γέφυρας ξεχύνεται ένας καταράκτης φωτός, ο βασιλιάς καρνάβαλος (ένα απ'τα αρνητικά του καρναβαλιού - κακογουστιά στο μεγαλείο της), παραδίδεται στις φλόγες την στιγμή που τα πυροτεχνήματα αρχίζουν τον χορό τους!








Θα μου πείτε: "τι; Μόνο αυτά ήταν όλα κι όλα απ'το καρναβάλι σας;". Το καρναβάλι άρχισε με πτώση αλεξιπτωτιστών της Αερολέσχης Μεγάρων, σόου και προσθαλάσσωση δυο υδροπλάνων στον Ευβοϊκό από την Ελληνική Λέσχη Υδροπλάνων.Συνεχίστηκε με μια μικρή παρέλαση από μασκοφόρους, μαζορέτες του Ολυμπιακού και του Πανιώνιου κι από τις μαγευτικές βραζιλιάνες και χορευτικά από διάφορα άλλα τμήματα (δεν θυμάμαι, γιατί δεν είχα πρόγραμμα στα χέρια μου μιας κι ο Δήμος το απέστειλε -προφανώς- μόνο σε επιλεγμένους κατοίκους κι όχι σε όλους τους Χαλκιδείς, όπως έκανε πέρσι). Δυστυχώς ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που παρά τις εκκλήσεις της κ. Ζλακώνη να ανοίξουν τον δρόμο, δεν εισακούστηκε και με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να φτάσουν στην εξέδρα στο "στρογγυλό", τα τμήματα χορευτών και μασκοφόρων. Κυρία Ζλακώνη φροντίστε του χρόνου να δημιουργήσετε διάδρομο με κάποια οδοφράγματα ώστε το καρναβάλι να είναι μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον ώστε ο κόσμος να στέκεται σε μια μεριά και να μην κάνει βόλτες στο ενδιάμεσο κενό που υπάρχει, μέχρι να συνεχιστεί το πρόγραμμα! Επίσης, φροντίστε η μικροφωνική σας να μην έχει το χάλι της το μαύρο, ώστε το ένα ηχείο να μεταδίδει τον ήχο με απίστευτη καθυστέρηση ή και καθόλου (ξέρετε υπήρξαν πολλά ηχεία που έβγαζαν διακεκομένο ήχο). Άλλα ακούγονταν στην προβλήτα, άλλα στο "στρογγυλό" κι άλλα στην γέφυρα! Επιπλέον βρείτε και κάποιον να κάνει μια πιο νορμάλ παρουσίαση στο καρναβάλι, γιατί με τις φωνές και τις αγριοφωνάρες, δεν φαινόταν καν ότι εσείς κάνατε χιούμορ, που κάθε άλλο παρά νόστιμο ήταν! Ο Διογένης Διδασκάλου ήταν πολύ καλός με την μπάντα του Monie and Monie Coniente, αλλά αυτό το "βίβα λα φρανς" που φώναζε στο μικρόφωνο σχεδόν μόνιμα, ήταν εντελώς άτοπο για την Χαλκίδα!  Πολλοί απορρήσαμε για ποιούς και σε ποιούς απευθυνόταν!
Αλήθεια άρματα γιατί δεν βγάλατε φέτος; Πέρσι λέει, είχατε βάλει και μάλιστα μερικές ιδέες ήταν εντυπωσιακές! Ήταν μεγάλο το κόστος άραγε; Δεν υπήρχε κάποια φιλική συμμετοχή; Τι;
 
Η Χαλκίδα αυτή την Κυριακή που πέρασε, στην κυριολεξία "βούλιαξε", μιας και βοήθησε κι ο καιρός. Οι επισκέπτες ήταν πολλοί και ντράπηκα όταν άκουσα συντοπίτισσα να λέει: "τι χάλι είναι αυτό φέτος; Πέρσι δεν είχε τέτοιο κόσμο"! Με τέτοιες εκφράσεις δεν προσελκύουμε κόσμο στην πόλη μας αγαπητή μου, τον διώχνουμε! Λυπάμαι που κάποιες και κάποιοι αντί να στηρίζουν μια προσπάθεια που μπορεί να έχει τα αρνητικά της -όπως όλες οι εκδηλώσεις- φροντίζουν να δείχνουν ανοιχτά μια απέχθεια άνευ προηγουμένου.

Όπως και να'χει: Και του χρόνου ακόμη καλύτερα!

Καλή σαρακοστή!

This entry was posted on Δευτέρα, Μαρτίου 02, 2009 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

2 μας κρυφάκουσαν!

Πολύ καλή ανάρτησι (ειδικά ο σχολιασμός)!
Δεν είχα ξαναεπισκεφθή το Ιστολόγιό σας. Άν μου χρειασθή καμμιά φωτογραφία (ενδιαφέρομαι για τα πυροτεχνήματα) μπορώ να χρησιμοποιήσω στο δικό μου;

Αλέξανδρος Σοϊλεμέζης

Ευχαριστώ για το σχόλιο! Βεβαίως και μπορείς να χρησιμοποιήσεις φωτογραφίες, αρκεί να αναφέρεις και την πηγή!

Aν δεν υποστηρίξουμε το σπίτι μας... ;)

Δημοσίευση σχολίου