Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  

Posted by: Maria in


Κυριακή κοντή γιορτή και η μέρα που γιορτάζουν οι γυναίκες είναι μια ανάσα κοντά μας. Bασικά με αφήνει πλήρως αδιάφορη το γεγονός. Μιας και η ουσία της ύπαρξης αυτής της ημέρας χάνεται στα μπούτια της Πετρούλας και κάθε Πετρούλας που δεν γνωρίζει την πραγματικότητα! Με αφήνει πλήρως αδιάφορη γιατί πια έχει καταντήσει ως άλλη μια εμπορική γιορτή για να τα κονομάνε τα κλαμπάκια και τα μπουζούκια!


Είναι μια γιορτή που οι περισσότερες απλά βρίσκουν την ευκαιρία για να ξεσαλώσουν όταν κάποιες άλλες δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της ημέρας αυτής γιατί είναι βουτυγμένες σε μια πραγματικότητα που εμείς οι ..."πολιτισμένες" θέλουμε να αγνοούμε και να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου κι όταν ακούγεται μια ανατριχιαστική είδηση με τριτοκοσμικές παραδώσεις κατά της γυναικείας φύσης και αξιοπρέπειας, απλά κοιτάμε έκπληκτες και στο επόμενο δευτερόλεπτο είναι σαν να μην μας άγγιξε το γεγονός καν. Είνα σαν να μην ακούσαμε.



Η εκμετάλευση, το σκλαβοπάζαρο, η κακοποίηση, η προσβολή, είναι κάποια βασικά συστατικά μιας σκληρής πραγματικότητας που οι περισσότερες λέμε: "μακριά από μας". Με στενοχωρεί που ακόμη και οι ίδιες οι γυναίκες έχουν χάσει τους ρόλους τους, προσβάλοντας οι ίδιες την αξιοπρέπεια της φύσης τους, προσβάλοντας το φύλλο τους, με τον πιο αισχρό τρόπο (η Πετρούλα που έλεγα παραπάνω). Λυπάμαι που στις σύγχρονες κοινωνίες, οι γυναίκες χειραφετήθηκαν και βγήκαν απ'τα όρια τους κι αφέθηκαν να διαμορφωθεί η εικόνα τους απ'τα περιοδικά και την τηλεόραση, η οποία εικόνα πια δεν είναι τίποτε άλλο από μια πώληση προϊόντος! Κάποιες κάποτε χτυπήθηκαν βίαια μια 8η Μαρτίου κάπου στην Αμερική έναν αιώνα για να χαίρουμε σήμερα όλες οι γυναίκες ίσων δικαιωμάτων στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην εργασία και σήμερα κάποιες απλά το θυμούνται και εμπορεύονται την ημερομηνία εις βάρος των αδύναμων γυναικών, που παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους, την καθημερινότητά τους, να'ναι γυναίκες δυνατές και κυρίες του εαυτού τους, άξιες και δυναμικές ως εργαζόμενες και νοικοκυρές και προπάντων, μητέρες.

Η 8η Μαρτίου μπορεί να καθιερώθηκε σαν Παγκόμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά η ημερομηνία πια είναι απλά για να θυμίζει ένα γεγονός και τίποτε άλλο. Για τα γεγονότα και την καθιέρωση της ημέρας της γυναίκας, διαβάστε περισσότερα στην ίδια της σελίδα της "ημέρας": http://www.internationalwomensday.com/about.asp


Και κλείνω με ένα τραγούδι στις γυναίκες που είναι σε ένα συνεχές τρέξιμο, 30 ώρες το 24ωρο!!!

This entry was posted on Παρασκευή, Μαρτίου 06, 2009 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

1 μας κρυφάκουσαν!

Όλες οι γιορτές και οι επέτειοι, θα έχουν νόημα μόνο αν γίνουμε κάποτε συνειδητοποιημένοι. Οι περισσότεροι από εμάς, των "ανεπτυγμένων χωρών", δεν μπορούμε καν να απαντήσουμε στον εαυτό μας για το ποιό είναι το νόημα της ύπαρξής μας.Ευτυχώς, αρκετά συχνά, βρίσκονται γύρω μας άνθρωπο-καμπανάκια, άνθρωποι-χαστούκια, άνθρωποι-άνθρωποι και μας ξυπνούν.. Χρόνια πολλά στις γυναίκες, που τόσα λίγα καλά και τόσα πολλά κακά έχουμε (δυστυχώς) κάνει για αυτές..

Δημοσίευση σχολίου