Αδέσποτη... γκρίνια!  

Posted by: Maria in



Δεν βρίσκει γκόμενο ή γκόμενα; Αγοράζει σκύλο για συντροφιά. Δεν έχει -αν είναι παιδί- άλλα παιδιά να παίξει; Του αγοράζουν σκύλο. Δεν έχει παιδιά; Έχει σκυλιά όμως! Γενικώς ο σκύλος στην εποχή μας αντικαθιστά την ανθρώπινη συντροφιά και όλα τα συνεπάγοντα στην κοινωνία της εποχής μας. Όταν όμως βρίσκει γκόμενο ή γκόμενα, παρατά τον σκύλο σε άλλη πόλη! Όταν το παιδί μεγαλώσει και φύγει για σπουδές παρατά τον σκύλο στους γονείς κι αυτοί στην συνέχεια αφού τα οικονομικά για τις σπουδές είναι ζόρικα παρατούν τον σκύλο επίσης σε άλλη πόλη και λένε στο καμάρι τους ότι ψόφησε. Κι όταν αυτός που δεν έχει παιδιά έρθει σε ηλικία που πρέπει να αφήσει ετούτο τον μάταιο κόσμο ο σκύλος μένει μόνος! Κατά συνέπεια όλα αυτά τα οικόσιτα έγιναν αδέσποτα. Κι εδώ έρχονται οι "φιλόζωοι"! Οι οποίοι κάνουν το εξής "καλό" βάζουν ένα λεκανάκι με νερό και ένα πιάτο με ξηρά τροφή έξω απ'την πόρτα τους ή στην πόρτα του γείτονα συνήθως για να δείξουν ότι κάνουν μια καλή πράξη χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες!

Πάρκα! Ποιός σας είπε ότι τα πάρκα που έχουν δημιουργηθεί με έξοδα απ'την τσεπούλα του κάθε δημότη, ανήκουν στους δημότες της πόλης; Όπως τα πεζοδρόμια έχουν πάψει να ανήκουν στους πεζούς έτσι και τα πάρκα δεν μας ανήκουν. Είναι η δημόσια τουαλέτα των αδέσποτων και των οικόσιτων σκύλων. Πάει ο γονιός με το παιδάκι του να παίξουν στο πάρκο και τσουπ! ξεπετάγονται καμιά 10αριά "φιλόζωοι" να βγάλουν την σκυλάρα τους για χέσιμο! Κι όχι τίποτε άλλο όπως όλοι οι "φιλόζωοι" που σέβονται τον εαυτό τους αφήνουν την σκυλοκουράδα να γίνει -ίσως έτσι να το σκέπτονται- λίπασμα για το γκαζόν! Μόνο που το "λίπασμα" αυτό ή πάει και κολάει κάτω απ'το παπουτσάκι του παιδιού που παίζει ή κολλά στα χεράκια του την στιγμή που θα πέσει στο σημείο όταν παίζει μπάλα για παράδειγμα! Και φυσικά ως γνωστόν δεν υπάρχει πουθενά βρύση μέσα στο πάρκο ώστε να μπορέσει ο γονιός να καθαρίσει το παιδί του απ'τις βρωμιές του σκύλου του "φιλόζωου". Που αν του πεις "πάρε τον σκύλο σου και πήγαινε αλλού" θα σε σκυλοβρίσει κανονικά κι ίσως να σου αμολύσει και τον σκύλο για επίθεση προς παραδειγματισμό! Το σακουλάκι με το σκουποφαρασάκι που πρέπει να έχουν μαζί τους για να μαζεύουν τα κόπρανα του ζώου όπως οφείλουν και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να κάνουν, το'χουν διαγραμμένο απ'τις καθημερινές ευθύνες της φροντίδας του ζώου τους. Γιατί απλά δείχνουν το πως είναι και στην ζωή τους: μπάτε σκύλοι αλέστε κι αλεστικά μην δίνεται!

Για να δούμε όμως και μια άλλη εικόνα. Στην περίπτωση που θελήσεις να έχεις στην αυλή σου ένα πρόβατο κι ένα κατσίκι για να'χεις το γάλα, το τυρί και την μυζήθρα σου σχεδόν ανέξοδα (δύσκολοι καιροί και είδη πολυτελείας αυτά τα προϊόντα εν μέσω κρίσης), κινδυνεύεις να φας φυλακή γιατί θα σε θεωρήσουν... παράνομο κτηνοτρόφο. Αν θελήσεις να έχεις ένα κοτετσάκι με 5 κότες κι ένα κόκκορα για να'χεις φρέσκα αυγουλάκια επίσης κινδυνεύεις να φας φυλακή γιατί θα σε θεωρήσουν... παράνομο πτηνοτρόφο. Στην περίπτωση όμως που έχεις στην κατοχή σου 2-3 σκυλιά... θεωρείσε φιλόζωος και χαίρεις ιδιαίτερης εκτίμησης απ'τους "φιλόζωους" των γύρω τετραγώνων και τους συλλόγους πανταχώθεν. Το αν σε ενοχλεί το αλύχτισμα ολημερίς κι ολονυχτίς, το αν τα νεύρα σου έχουν γίνει κρόσια, τον αν σε κυνηγάνε με το που θα σε δουν και σου επιτεθούν, το αν πέρνεις υπνωτικά χάπια το βράδυ για να κοιμηθείς ήρεμα και ήσυχα, οι "φιλόζωοι" προσπερνάνε όλα αυτά γιατί πάντα υπάρχει η δικαιολογία: "σκυλιά είναι και γαυγίζουν αν δουν κάποιον ενοχλητικό, νεύρα έχεις γιατί είσαι νευρικός, τα σκυλιά σου επιτέθηκαν γιατί τα ενόχλησες, για να καταπίνεις υπνωτικά κάποιο πρόβλημα υγείας έχεις". Με λίγα λόγια σε βγάζουν φταίχτη κι άρρωστο που θες την ηρεμία σου στο σπίτι σου και που δεν θες να βλέπεις τα αδέσποτα να έχουν γίνει ο φόβος κι ο τρόμος της περιοχής σου επειδή οι "φιλόζωοι" το είδαν "φιλόζωοι". Επιπλέον η έννοια της λέξεως "φιλόζωος" περιορίζεται σε συγκεκριμένα ζώα και πουθενά αλλού: μόνο σε σκύλους και γάτους!

Μετά σου λέει: έριξαν φόλες στα σκυλιά ή τα κρέμασαν! Δεν μου αρέσει μια τέτοια ενέργεια γιατί το θεωρώ εντελώς απάνθρωπο γιατί και τα ζώα ψυχή έχουν, αλλά θα πρέπει οι άρχοντες του τόπου να ξέρουν ότι αυτό αποτελεί παρενέργεια στην αδιαφορία τους για το γενικό καλό. Τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για επιθέσεις από αδέσποτα φαίνεται ότι κάνει τον Δήμαρχό μας να μην ιδρώνει το αυτάκι του. Η αδιαφορία του ως προς το γεγονός είναι τουλάχιστον εγκληματική. Η κτηνιατρική υπηρεσία του Δήμου αντί να μαζεύει τα αδέσποτα και να τα πηγαίνει στο κυνοκομείο που έφτιαξε ο Δήμος, απλά περιθάλπτει τα αδέσποτα και τα επιστρέφει στο σημείο από όπου τα περισυνέλεξε. Ναι καλά διαβάσατε. Μιλάμε για τέτοια κατάντια. Ο πολιτισμός μας κι ο ακραίος μπουρτζοβλαχισμός καλά κρατεί στην πόλη μας. Ντροπή που έχουμε έναν τέτοιο αδιάφορο Δήμο. 

Αν αυτά που γράφω σας ενοχλούν κ. Ζεμπίλη ή κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, μήπως θα πρέπει να δράσετε; Νωρίς είναι ακόμη για διακοπές και μπάνια!



• Ξέρετε γιατί στο Βερολίνο τα σκυλιά δεν κοπρίζουν στα πάρκα;

• Διότι δημιουργήθηκε μια data base του DNA των σκύλων που έχουν ιδιοκτήτη, και ανακοινώθηκε ότι θα επιβληθούν πρόστιμα σε όσους δεν μαζεύουν τα περιττώματα των κατοικιδίων τους από τους δρόμους και τα πάρκα.

• Όσοι δεν συμμορφώθηκαν ελάμβαναν στο σπίτι, ένα μπιλιετάκι με τσουχτερό πρόστιμο.

• Εννοείται πως όλα τα σκυλιά που έχουν ιδιοκτήτη, μικροτσιπάρονται και φέρουν ηλεκτρονικά τη διεύθυνση και το όνομα του ιδιοκτήτη τους.

• Αυτός είναι και ο λόγος που δεν υπάρχουν αδέσποτα εκεί.

• Όσα υπήρχαν, στειρώθηκαν, εμβολιάστηκαν και φροντίστηκαν από το κράτος μέχρι να εκλείψουν.

• Αυτά στο Βερολίνο που έχει (κατά πρώτον) υπηρεσίες και (βασικά) δείχνει πολιτισμένο!

This entry was posted on Παρασκευή, Μαΐου 29, 2009 and is filed under . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom) .

0 μας κρυφάκουσαν!

Δημοσίευση σχολίου