Της ασφάλτου... λόγος!  

Posted by: Maria in , ,

Ο Δήμος μας αποφάσισε τελικά να ασφαλτοστρώσει κάποιους κεντρικούς δρόμους! Μέχρις εδώ καλά! Αλλά... Υπάρχει πρόβλημα! Είχα κάποια δουλειά εκεί στην Αγ. Βαρβάρα και για να περάσω απέναντι δεινοπάθησα. Είχαν διώξει τον παλιό ασφαλτοτάπητα, έμεινε ο δρόμος με το χαλίκι του και έριξαν λίγη υγρή άσφαλτο πριν ρίξουν επάνω την κανονική! Ήρθα η γυναίκα κι έφερα κι απόθεμα στο σπίτι να'χω! Το τι άκουγα στο δρόμο απ'τον κόσμο που θα έπρεπε να κάνουν κύκλους για να περάσουν απ'το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο από απέναντι, δεν λέγετε! Θα μου πείτε πως προβλήματα πάντα υπάρχουν όταν γίνεται ένα έργο! Το θέμα είναι να μην μας κάνει την ζωή δύσκολη! Ένας ανάπηρος με το καροτσάκι του για να πεταχτεί μέχρι το ΙΚΑ θα πρέπει να το ξεχάσει επειδή ορισμένοι θα τελειώσουν το έργο τους κι εγώ δεν ξέρω πότε! Είπαμε να στρωθούν οι δρόμοι όχι όμως να δυσκολεύουν την ζωή μας μέχρις εκεί που δεν παίρνει! Τα έργα να γίνονται σωστά και χωρίς χρονοκαθυστερήσεις! Δεν ξέρω από πότε βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση εκεί στο οικοδομικό τετράγωνο της Αγ.Βαρβάρας με τον ΟΤΕ, ας ελπίσω ότι θα τελειώσουν εγκαίρως πριν ο κόσμος αγανακτήσει περισσότερο!



Και μιας κι ο λόγος για την ασφαλτόστρωση των δρόμων ας απευθυνθώ και στην Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Το κομμάτι της οδού από Στροφυλιά-Αγία Άννα-Παπάδες κλπ... μήπως θα έπρεπε να το κοιτάξετε κομματακάκι παραπάνω; Υπάρχουν λακούβες-έκπληξη!!! Συνήθως στις στροφές! Χωρίς να το καταλάβεις βρίσκεσαι στο χαντάκι-λακούβα με ότι αυτό συνεπάγεται ως προς την φθορά του οχήματος κλπ.. Μη μου πείτε πως αρμόδια είναι η Περιφέρεια, γιατί εγώ αυτά δεν τα ξέρω! Ο δρόμος ανήκει στο νομό μας και κατά συνέπεια ο αρμόδιος είναι ο νομάρχης! Δεν νομίζω ότι ο ρόλος του Νομάρχη είναι διακομηστικός. Υπάρχουν ωραιότατα καλωπιστικά φυτά για την διακόσμηση! Ελπίζω να φτιαχτούν οι λακουβίτσες-τέρατα-χαντάκια και να μην δημιουργήσετε σαμαράκια όπως συνήθως φτιάχνεται! Πληρώνουμε για να κάνετε σωστά έργα, όχι "όσα βλέπει η πεθερά"!

Αστικά λεωφορεία: το άκουσα κι αυτό!  

Posted by: Maria in

Σήμερα ήταν μέρα πληρωμών. Σημείωσα σ'ένα χαρτάκι μάλιστα -για να μην τα ξεχάσω- τον ποδαρόδρομο που θα έριχνα και που θα έκανα τις επισκέψεις μου. Περιοδεία κανονική! Με την ψιλοτάκουνη μπότα δεν έλεγε βεβαίως να ξεκινήσω να την κάνω με τα πόδια. Αποφάσισα λοιπόν να πάρω το αστικό, όπως κάνω πάντα! Περίμενα αρκετή ώρα ώσπου φάνηκε. Μπαίνω μέσα και την στιγμή που μου κόβει το εισητήριο ο οδηγός, μου λέει:
- Γιατί δεν κάνατε νόημα;
- Τι νόημα να κάνω; τον ρωτώ με απορία.
- Μπορεί να μην σταματούσα. Παρακάτω που περίμεναν στην στάση δεν ανέβηκαν.
Τι άλλου θα ακούσω. Έδειξα ψυχραιμία, γιατί κι ορισμένοι οδηγοί στα αστικά είναι ..."στον γάϊδαρο καβάλα" για να μην πω τίποτε χειρότερο.
- Απ'την στιγμή που βλέπεις άνθρωπο σε στάση και περιμένει είσαι υποχρεωμένος να σταματήσεις.
Του λέω και πηγαίνω και κάθομαι.
Νόημα ξέρω κάνουμε στα ταξί και νόημα στα αστικά κάνουμε όποτε δεν θέλουμε να μπούμε ώστε να μην σταματήσει, όχι όμως όταν πρόκειτε να ανεβούμε. Άντε τώρα... μην πω τίποτε χειρότερο! Αν δεν γουστάρετε να εξυπηρετήσετε τον κόσμο να το κλείσετε το μαγαζάκι! Είχαμε τους ηλικιωμένους οδηγούς μες την γκρίνια και την παρατήρηση, έχουμε τώρα και τους νεώτερους!

Περί προϋπηρεσίας  

Posted by: Maria in

Δεν το ήξερα, αλλά αφού το έμαθα να το μοιραστώ μαζί σας στην περίπτωση που δεν το γνωρίζεται. Στην περίπτωση λοιπόν που είστε τεχνίτης και θέλετε να βγάλετε μια επιπλέον άδεια τεχνίτου εγκαταστάσεων για παράδειγμα, απ'την διεύθυνση βιομηχανίας θα σας ζητήσουν μεταξύ άλλων και βεβαιώσεις προϋπηρεσίας. Αν αρχίσετε να τρέχεται από δω κι από κει για να εξοικονομήσετε τις ανάλογες βεβαιώσεις από παλιούς εργοδότες θα πρέπει ταυτόχρονα να τις επικυρώσεται στην επιθεώρηση εργασίας της έδρας που δηλώνουν οι εργοδότες έχοντας μαζί σας τα ένσημά σας κι όλα τα χαρτιά σας γενικώς, γιατί ποτέ δεν ξέρεται τι μπορεί να σας ζητήσουν απ'την επίθεωρηση εργασίας. Εγώ σήμερα μιας και πήγα να κάνω εξυπηρέτηση στον άντρα μου, πηγαίνοντας η ίδια στην επιθεώρηση εργασίας, πήρα μια απογοήτευση. Γιατί ο Κώστας εργαζόταν πριν 1,5 χρόνο σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα ως συντηρητής και τώρα που χρειάζεται μια επιπλέον άδεια τεχνίτου, θα πρέπει να τρέξουμε στην επιθεώρηση εργασίας της Θήβας. Γι'αυτό λοιπόν έχεται το νου σας πριν βρεθείτε προ εκπλήξεων. Το ότι η βεβαίωση έχει υπογραφές και σφραγίδες από διευθυντές και προϊσταμένους, δεν μετράει και τόσο στην διεύθυνση βιομηχανίας!

Άντε τώρα να τρέχεις στην Θήβα!

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας  

Posted by: Maria in


Κυριακή κοντή γιορτή και η μέρα που γιορτάζουν οι γυναίκες είναι μια ανάσα κοντά μας. Bασικά με αφήνει πλήρως αδιάφορη το γεγονός. Μιας και η ουσία της ύπαρξης αυτής της ημέρας χάνεται στα μπούτια της Πετρούλας και κάθε Πετρούλας που δεν γνωρίζει την πραγματικότητα! Με αφήνει πλήρως αδιάφορη γιατί πια έχει καταντήσει ως άλλη μια εμπορική γιορτή για να τα κονομάνε τα κλαμπάκια και τα μπουζούκια!


Είναι μια γιορτή που οι περισσότερες απλά βρίσκουν την ευκαιρία για να ξεσαλώσουν όταν κάποιες άλλες δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της ημέρας αυτής γιατί είναι βουτυγμένες σε μια πραγματικότητα που εμείς οι ..."πολιτισμένες" θέλουμε να αγνοούμε και να κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου κι όταν ακούγεται μια ανατριχιαστική είδηση με τριτοκοσμικές παραδώσεις κατά της γυναικείας φύσης και αξιοπρέπειας, απλά κοιτάμε έκπληκτες και στο επόμενο δευτερόλεπτο είναι σαν να μην μας άγγιξε το γεγονός καν. Είνα σαν να μην ακούσαμε.



Η εκμετάλευση, το σκλαβοπάζαρο, η κακοποίηση, η προσβολή, είναι κάποια βασικά συστατικά μιας σκληρής πραγματικότητας που οι περισσότερες λέμε: "μακριά από μας". Με στενοχωρεί που ακόμη και οι ίδιες οι γυναίκες έχουν χάσει τους ρόλους τους, προσβάλοντας οι ίδιες την αξιοπρέπεια της φύσης τους, προσβάλοντας το φύλλο τους, με τον πιο αισχρό τρόπο (η Πετρούλα που έλεγα παραπάνω). Λυπάμαι που στις σύγχρονες κοινωνίες, οι γυναίκες χειραφετήθηκαν και βγήκαν απ'τα όρια τους κι αφέθηκαν να διαμορφωθεί η εικόνα τους απ'τα περιοδικά και την τηλεόραση, η οποία εικόνα πια δεν είναι τίποτε άλλο από μια πώληση προϊόντος! Κάποιες κάποτε χτυπήθηκαν βίαια μια 8η Μαρτίου κάπου στην Αμερική έναν αιώνα για να χαίρουμε σήμερα όλες οι γυναίκες ίσων δικαιωμάτων στην οικογένεια, στην κοινωνία, στην εργασία και σήμερα κάποιες απλά το θυμούνται και εμπορεύονται την ημερομηνία εις βάρος των αδύναμων γυναικών, που παλεύουν για την αξιοπρέπειά τους, την καθημερινότητά τους, να'ναι γυναίκες δυνατές και κυρίες του εαυτού τους, άξιες και δυναμικές ως εργαζόμενες και νοικοκυρές και προπάντων, μητέρες.

Η 8η Μαρτίου μπορεί να καθιερώθηκε σαν Παγκόμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά η ημερομηνία πια είναι απλά για να θυμίζει ένα γεγονός και τίποτε άλλο. Για τα γεγονότα και την καθιέρωση της ημέρας της γυναίκας, διαβάστε περισσότερα στην ίδια της σελίδα της "ημέρας": http://www.internationalwomensday.com/about.asp


Και κλείνω με ένα τραγούδι στις γυναίκες που είναι σε ένα συνεχές τρέξιμο, 30 ώρες το 24ωρο!!!

Θαλασσινό καρναβάλι Χαλκίδας 2009  

Posted by: Maria in



Ένα διαφορετικό καρναβάλι που αν ληφθεί σοβαρά θα γίνει θεσμός για κάθε χρόνο. Το Θαλασσινό Καρναβάλι 2009 που διοργάνωσε ο Δήμος Χαλκιδέων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, που παρά τα αρνητικά σημεία του, εντύπωσιασε τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες της πόλης μας. Και του χρόνου!



Το ρυμουλκό που ήταν αραγμένο πριν την έναρξη του καρναβαλιού, στην προβλήτα, ήταν ο "πρωταγωνιστής" που "χαβανέζες" με τα λικνίσματά τους παρέσυραν τόσο το πλοιάριο όσο και τον κόσμο στην μαγεία του καρναβαλιού! Δυστυχώς δεν γινόταν να είναι πιο λαμπερές οι φωτογραφίες ώστε να φανούν όλοι όσοι συμμετείχαν, μιας και το καρναβάλι άρχισε το σούρουπο!



"Πειρατές" ξεχύνονται στον Ευβοϊκό και τον κατακτούν με την δύναμη τους (σημαντική ήταν η συμμετοχή των ΚΑΝΟΕ-ΚΑΓΙΑΚ του ΝΟΧ).



Οι ερασιτέχνες ψαράδες ήταν ένα πραγματικό στολίδι με τις αποκριάτικα στολισμένες βάρκες τους να ανεβοκατεβαίνουν τον Ευβοϊκό!



Την στιγμή που απ'τα κάγκελα της γέφυρας ξεχύνεται ένας καταράκτης φωτός, ο βασιλιάς καρνάβαλος (ένα απ'τα αρνητικά του καρναβαλιού - κακογουστιά στο μεγαλείο της), παραδίδεται στις φλόγες την στιγμή που τα πυροτεχνήματα αρχίζουν τον χορό τους!








Θα μου πείτε: "τι; Μόνο αυτά ήταν όλα κι όλα απ'το καρναβάλι σας;". Το καρναβάλι άρχισε με πτώση αλεξιπτωτιστών της Αερολέσχης Μεγάρων, σόου και προσθαλάσσωση δυο υδροπλάνων στον Ευβοϊκό από την Ελληνική Λέσχη Υδροπλάνων.Συνεχίστηκε με μια μικρή παρέλαση από μασκοφόρους, μαζορέτες του Ολυμπιακού και του Πανιώνιου κι από τις μαγευτικές βραζιλιάνες και χορευτικά από διάφορα άλλα τμήματα (δεν θυμάμαι, γιατί δεν είχα πρόγραμμα στα χέρια μου μιας κι ο Δήμος το απέστειλε -προφανώς- μόνο σε επιλεγμένους κατοίκους κι όχι σε όλους τους Χαλκιδείς, όπως έκανε πέρσι). Δυστυχώς ο κόσμος ήταν τόσος πολύς που παρά τις εκκλήσεις της κ. Ζλακώνη να ανοίξουν τον δρόμο, δεν εισακούστηκε και με μεγάλη δυσκολία κατάφεραν να φτάσουν στην εξέδρα στο "στρογγυλό", τα τμήματα χορευτών και μασκοφόρων. Κυρία Ζλακώνη φροντίστε του χρόνου να δημιουργήσετε διάδρομο με κάποια οδοφράγματα ώστε το καρναβάλι να είναι μεγαλύτερο και πιο ενδιαφέρον ώστε ο κόσμος να στέκεται σε μια μεριά και να μην κάνει βόλτες στο ενδιάμεσο κενό που υπάρχει, μέχρι να συνεχιστεί το πρόγραμμα! Επίσης, φροντίστε η μικροφωνική σας να μην έχει το χάλι της το μαύρο, ώστε το ένα ηχείο να μεταδίδει τον ήχο με απίστευτη καθυστέρηση ή και καθόλου (ξέρετε υπήρξαν πολλά ηχεία που έβγαζαν διακεκομένο ήχο). Άλλα ακούγονταν στην προβλήτα, άλλα στο "στρογγυλό" κι άλλα στην γέφυρα! Επιπλέον βρείτε και κάποιον να κάνει μια πιο νορμάλ παρουσίαση στο καρναβάλι, γιατί με τις φωνές και τις αγριοφωνάρες, δεν φαινόταν καν ότι εσείς κάνατε χιούμορ, που κάθε άλλο παρά νόστιμο ήταν! Ο Διογένης Διδασκάλου ήταν πολύ καλός με την μπάντα του Monie and Monie Coniente, αλλά αυτό το "βίβα λα φρανς" που φώναζε στο μικρόφωνο σχεδόν μόνιμα, ήταν εντελώς άτοπο για την Χαλκίδα!  Πολλοί απορρήσαμε για ποιούς και σε ποιούς απευθυνόταν!
Αλήθεια άρματα γιατί δεν βγάλατε φέτος; Πέρσι λέει, είχατε βάλει και μάλιστα μερικές ιδέες ήταν εντυπωσιακές! Ήταν μεγάλο το κόστος άραγε; Δεν υπήρχε κάποια φιλική συμμετοχή; Τι;
 
Η Χαλκίδα αυτή την Κυριακή που πέρασε, στην κυριολεξία "βούλιαξε", μιας και βοήθησε κι ο καιρός. Οι επισκέπτες ήταν πολλοί και ντράπηκα όταν άκουσα συντοπίτισσα να λέει: "τι χάλι είναι αυτό φέτος; Πέρσι δεν είχε τέτοιο κόσμο"! Με τέτοιες εκφράσεις δεν προσελκύουμε κόσμο στην πόλη μας αγαπητή μου, τον διώχνουμε! Λυπάμαι που κάποιες και κάποιοι αντί να στηρίζουν μια προσπάθεια που μπορεί να έχει τα αρνητικά της -όπως όλες οι εκδηλώσεις- φροντίζουν να δείχνουν ανοιχτά μια απέχθεια άνευ προηγουμένου.

Όπως και να'χει: Και του χρόνου ακόμη καλύτερα!

Καλή σαρακοστή!